Catalogus Professorum Academiae Groninganae

Vijf RUG-hoogleraren treden toe tot de KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft vijf hoogleraren van de RUG benoemd tot lid. Het gaat om André Aleman, Amina Helmi, Claartje Mulder, Linda Steg en Marcel Visser. In totaal zijn er 26 nieuwe leden gekozen. De verkiezing van KNAW-leden gebeurt op basis van hoogwaardige wetenschappelijke prestaties.

De KNAW adviseert de overheid op het gebied van wetenschapsbeoefening, bevordert nationale en internationale samenwerking op wetenschappelijk gebied en is verantwoordelijk voor vijftien toonaangevende onderzoeksinstituten.
De onderstaande hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen treden toe tot de KNAW.

André Aleman, hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie (RUG/UMCG). Amina Helmi, hoogleraar dynamiek, hoogleraar structuur en vorming van de Melkweg. Claartje Mulder, hoogleraar demografie en ruimte. Linda Steg, hoogleraar omgevingspsychologie. Marcel Visser, bijzonder hoogleraar seizoenstiming.