Catalogus Professorum Academiae Groninganae

Siena Marjan (Sieneke) Goorhuis-Brouwer (1946)

Prof. dr. Sieneke Goorhuis-Brouwer is orthopedagoog en spraakpatholoog. Zij werkte 35 jaar in het Universitair Medisch Centrum Groningen op de afdeling KNO/Communicatieve stoornissen bij kinderen. Zij verrichtte daar onderzoek naar de epidemiologie van spraak- en taalproblematiek, de effecten van een meertalige opvoeding, de diagnostische processen bij spraak- en taalproblematiek en de effecten van spraak- en taalproblemen op de sociaalemotionele ontwikkeling van het kind.

Goorhuis-Brouwer
Siena Marjan (Sieneke)
Vrouw
prof.dr.

Overige links

Benoemingen

Bijzonder hoogleraar
Spraak- en taalstoornissen bij kinderen
Nederlandse vereniging tot bevordering van het onderwijs aan slechthorende kinderen en kinderen met spraak- en/of taalmoeilijkheden
1999-2011
01-01-2011
Emeritaat

Promoties

04-14-1988
RUG
Groningen
Gesprekspartners?: taalontwikkelingsstoornissen als pedagogisch probleem, een verkenning
Acco
Psychologische, Pedagogische en Sociologische Wetenschappen

Literatuur

RUG Jaarverslag 1999 blz 127

2003
Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw) voor haar meer dan gewone inzet voor de belangen van kinderen met spraak- en taalstoornissen, waarbij de realisatie van multidisciplinaire diagnostiek een belangrijk speerpunt vormde. Integratie van verschillende beroepsgroepen en werkwijzen vanuit pedagogisch perspectief stonden daarbij centraal.